måndag 15 juli 2013

Sommarlov

Det här är bästa tiden i trädgården. Överallt växer det och blommar. Det mesta har blivit så stort så att ogräset inte kommer åt att växa. En hel del är färdigt att skörda. Gå en vända och plocka kryddor till marinaden och sallad och gurka är inte dumt.
Första gurkan
 De första tomaterna börjar bli klara för provsmakning. En hel del chili börjar skifta färg och några är också mogna. Bärbuskarna börjar också pocka på uppmärksamhet. De röda vinbären börjar se väldigt mogna ut. En omgång flädersaft är upphälld i burkar och infrusen.

Klart för frysen


Lite får stå i kylen 
Det är nu jag har tid att fundera på nästa års projekt. Ska något ändras, flyttas eller byggas. Jag har länge funderat på damm med ett litet vattenfall. Nu börjar tanken klarna över var och hur den ska ligga. Det blir vinterns projekt att rita och fundera.

Riddarsporrarna jag planterade i våras
Vi har även gjort några projekt klara redan. Vi har satt in en diskbänk i stället för att diska i balja. Det blev mycket bra när det blev klart. Då vi grillar nästan varje dag har vi investerat i en gasolgrill. Nu är slagskeppet monterat och klart. Vi har även hunnit inviga den.


Diskbänken på plats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar