onsdag 1 maj 2013

Huvudet ner och rumpan upp

Precis så har jag tillbringat dagen på landet. Det var hög tid att rensa några rabatter och fylla på med gödsel runt allt som är på väg upp. Passade även på att plantera lite. Då det krävs lite uppmuntran i allt rensande.
Det blev fyra nya backsippor, Röde Klokke, som får göra de gamla sällskap.
Förra årets sippor är på gång
De är så vackra när de sticker upp sina ludna knoppar mellan fjolårslöven. Jag passade även på att plantera fyra praktriddarsporre, Blue Bird. Hoppas bara att de trivs i rabatten vid huset. De kommer få samsas med bland annat julrosor och kungsängsliljor.
Mörk Julros
Medan jag rensade jobbade min man med mitt nya pionstöd som jag önskat. Det blev ett armeringsnät som är fäst på pinnar så att det svävar.
Pionstöd
Pinnarna ska kapas men jag väntar med det för att se om höjden är bra. Just nu är det mest krokus i lådan men jag har sett pionerna så de är på gång.2 kommentarer:

  1. Oh, vad det låter härligt! Längtar till egen, ledig tid! Vi har bara tömt hus, kört grejer till tippen (dock inte från oss, fast det behövs) m.m... Den där 'Röd Klocke' var underbar! Tigga färska frö sedan? (Vet att de inte är färgäkta, men själv har jag bara vanliga, 'tråkiga' lila!) Ha en fortsatt skön 1:a maj! :) Mia

    SvaraRadera
  2. Frön kommer Mia. Hoppas tiden kommer för det är skönt att göra lite i sin egen täppa också.

    SvaraRadera